روش های پزشکی درمان جوش صورت و بدن
برای درمان جوش های صورت و بدن که در اثر تجمع چربی، آلودگی و سلول های مرده پوست در سطح پوست و مسدود شدن فولیکول های مو به وجود می آیند، لازم است تا ابتدا با علت های آن آشنا شد و سپس به درمان آن پرداخت.
علت ایجاد جوش چیست؟
در واقع اصلی ترین علت ایجاد جوش مسدود شدن فولیکول بنابر دلایلی مثل چربی، سلول های مرده پوست و یا مشکلات هورمونی و کبدی می باشد. البته عوامل دیگری هم می توانند علت ایجاد جوش باشند که عبارتند از:
· عوامل ژنتیکی؛
· تغییرات هورمونی؛
· مشکلات هورمونی؛
· استرس بیش از حد؛
· عدم رعایت بهداشت و شستشوی صحیح پوست صورت؛
· بیماری های داخلی مانند تیروئید، کبد چرب و …؛
پکیج درمان جوش
یکی از جدیدترین و البته موثرترین روش های درمان جوش صورت، پکیج درمان جوش است که امروزه در تعداد محدودی کلینیک زیبایی از این روش درمانی استفاده می شود. در این روش به کمک تعدادی مواد درمانی از محصولات کشور فرانسه و با دستگاه های غیرتهاجمی با توجه به نوع پوست، نوع جوش و .... برای درمان جوش صورت استفاده می شود.
تعداد جلسات مورد نیاز برای از بین بردن همیشه جوش صورت به کمک این روش 5 الی 8 جلسه است که هر هفته یکبار انجام می شود. نتایج درمان این روش اصولا برگشت ناپذیر است و به عنوان قطعی ترین روش درمانی جوش شناخته می شود.
درمان جوش با داروهای موضعی و خوراکی
یکی دیگر از روش های رایج درمان جوش صورت و بدن در میان پزشکان، تجویز دارو می باشد. اصولا پزشکان در مراحل اولیه درمان، مصرف داروهای خوراکی یا موضعی را برای از بین بردن جوش پیشنهاد می کنند.
در اکثر مواقع، پزشکان مصرف داروهای آنتی بیوتیک را در صورتی که جوش ها هورمونی نباشند، تجویز می کنند. در صورتی که جوش ها خفیف باشند، پزشکان به مصرف آنتی بیوتیک های موضعی اکتفا می کنند اما در صورتی که شدت آنها زیاد باشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک های خوراکی مانند قرص آزیترومایسین ۲۵۰ ، داکسی سایکلین و آموکسی سیلین را پیشنهاد کند.
همچنین در صورتی که علت جوش ها هورمونی باشد، داروهایی مثل اسپیرونولاکتون برای درمان جوش های هورمونی در خانم ها تجویز می شود. کورتیزون هم نوع دیگری از داروی هورمونی است که برای درمان کوتاه مدت التهاب و کوچک شدن کیست های بزرگ تجویز می شود. این دارو اصولا به شکل آمپول تجویز می شود و برای درمان جوش های شدید و کیستی استفاده می شود.