x تبلیغات
تونو تایمز

بای پس معده چیست؟

 

امروزه افرادی که به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند به دنبال انواع روش های لاغری می روند. یکی از انواع عمل های لاغری بای پس معده است. انواع عمل های لاغری شامل اسلیو معده، بالون معده و بای پس معده است. اما همیشه نسبت به عمل های لاغری باورهای درست و غلط وجود دارد. اما ما به شما توصیه می کنیم که یکبار برای همیشه با از صفر تا صد عمل بای پس معده آشنا شوید.

کلمه By Pass  به معنای میانبر است. عمل بای پس یک میانبر برای پرهیز از راه طولانی لاغری است. دور زدن همه آن چه که ما آن‌ها را به مثابه عوارض چاقی می‌شناسیم و مسیر کوتاهی که علم برای دست یافتن به زیبایی پیش‌روی‌مان قرار می‌دهد! اما همه این توصیفات شاعرانه نمی‌توانند دلیل محکمی برای نام‌گذاری یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها باشد! پای چرایی‌های دیگری در کار است.

عمل بای پس معده چیست؟

آن‌گونه که یاد شد، بای پس در لغت میانبر معنا می‌دهد و این معنا به شکل و شیوه عمل برای رسیدن به وزن مطلوب اشاره می‌کند. شیوه عمل بای پس یکی دیگر از دستاوردهای پزشکی برای درمان بیماری چاقی است. چیزی است شبیه به اسلیو معده اما این شباهت دلیلی نیست برای آن‌که این دو را یکی بگیریم. شباهت جراحی‌های اسلیو و بای پس در عمل کوچک کردن معده نهفته است. در هر دو عمل جراحان از اندازه معده می‌کاهند تا بلکه میزان خوراکی و انرژی دریافتی را به حداقل برسانند. با وجود این عمل بای پس معده و اسلیو تفاوت‌های آشکاری نیز دارند که یکی از آن‌ها در چون و چگونگی مراحل آن‌هاست.

انواع بای پس

اما این تنها یک شمای کلی از آن چیزی است که در حین عمل لاغری بای پس معده رخ می‌دهد. چرا که بای پس معده خودش انواع و شیوه‌های گوناگونی دارد و جراحان به تناسب با شرایط بیمار یکی از این شکل‌ها را برخواهند گزید: مینی بای پس معده و بای پس کلاسیک معده.

مراقبت‌ پس از عمل

یکی دو روز پس از انجام عمل بای پس معده از بیمارستان مرخص خواهید شد و درست این‌جاست که همه‌چیز آغاز خواهد شد. منظور از همه‌چیز، همه مراقبت‌ها و ملاحظاتی است که پس از عمل بای پس بر عهده شماست. از مراقبت از زخم‌ها گرفته تا تلاش برای حفظ وزن به وسیله ورزش و رژیم‌های غذایی. با وجود این نحوه مراقبت نسبت به نوع عمل( باز و یا لاپروسکوپی، کلاسیک و یا مینی‌بای پس) فرق دارد.

منبع: https://www.jarahilaqari.ir/

 

روکش های تمام سرامیک: مزایا و معایب آن

روکش دندان مانند کلاه محافظی است که روی دندان قرار می گیرد و دندان های آسیب دیده و ضعیف شده را از خطرات احتمالی محافظت می کند و امروزه در دندانپزشکی بسیار رایج است و مورد استفاده قرار می گیرد.

سال ها قبل روکش های فلزی سرامیکی یا PFM  یکی از پرکاربرد ترین و محبوب ترین این روکش ها بودند. اما از آنجایی که برای دیگران قایل تشخیص بوده و تمایل افراد به استفاده از چنین روکش هایی به مرورو زمان کم شد، قسمت فلزی از روکش ها حذف شد و روکش های تمام سرامیک به وجود آمدند.

همان طور که از نام آن ها مشخص است، روکش های تمام سرامیک در تمام ضخامت و ساختار خود از ماده ای مانند پرسلن تشکیل شده اند و به طور کلی زیبایی بالاتری نسبت به روکش های فلزسرامیکی ایجاد می کنند و انعکاس و انتقال نوری شبیه دندان دارند.

مزایای روکش های تمام سرامیک

روکش های تمام سرامیکی مزایایی به نسبت روشک های PFM دارند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

سازگاری زیستی بالا

روکش های سرامیکی هیچ وانکش آلرژیکی در بدن ایجاد نمی کند، در صورتی که لثه و دهان ممکن است به برخی فلزات از جمله نیکل در روکش های فلزی سرامیکی، واکنش های آلرژیک نشان دهند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع بیماری لثه

امکان ساخت آن ها در ضخامت های کمتر

در افرادی که فضای کمتری برای ساخت روکش بین دو فک دارند، اما درخواست آن ها داشتن روکش با زیبایی بالاتر است، روکش های تمام سرامیک گزینه ی مناسبی به حساب می آیند.

بعضی از انواع این روکش ها که از لایه های مختلف سرامیکی ساخته می شود، در ضخامت کمتر ولی با استحکام مناسب قابل ساخت هستند. ضخامت کمتر روکش باعث می شود که دندان تراش کمتری ببیند. در حالیکه در روکش های فلزسرامیکی برای ایجاد فضا هم برای فلز و هم برای سرامیکِ روی آن نیاز به تراش و برداشت بیشتر از بافت دندان است.

زیبایی طبیعی با کیفیت نوری مشابه با دندان

ظاهر درخشان، شفاف و براق دندان طبیعی به دلیل نفوذ نور در لایه مینایی دندان و انعکاس آن به سمت خارج است. هرچه لایه سرامیک بکار رفته ضخیم تر و شفاف تر باشد، با کیفیت نوری دندان طبیعی هماهنگ تر خواهد بود و در نتیجه زنده تر به نظر خواهد رسید.

معایب روکش های تمام سرامیک

استحکام پایین تر بعضی از انواع آن نسبت به دیگر انواع روکش

دوام و ماندگاری این روکش ها، خصوصا بعضی از انواع این روکش ها نسبت به روکش های فلزی و همچنین روکش های فلزسرامیکی، پایین تر است و این نوع از روکش ها استحکام پایین تری داشته و مستعدتر به ترک و شکستگی هستند.

هزینه بالاتر

هزینه ی این نوع از روکش ها نسبت به انواع روکش های فلزی و فلزسرامیکی بالاتر است.

منبع: https://www.chalava.ir/

معرفی انواع ارتودنسی ثابت دندان

ارتودنسی دندان شاخه ای از علم دندانپزشکی است که به منظور رفع ناهنجاری های موجود در فک و دندان و همچنین جلوگیری از پوسیدگی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. درمان ارتودنسی به 2 دسته کلی ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک تقسیم بندی می شود که هرکدام ابزار و وسایل منحصر به فرد خود را دارند و اینکه کدام نوع ارتودنسی مناسب بیمار است توسط پزشک متخصص یا همان ارتودنتیست تشخیص داده می شود.

در ارتودنسی ثابت ابزار و قطعات ارتودنسی به داخل دهان متصل شده و امکان خروج آن تا پایان پروسه درمان ارتودنسی وجود ندارد. این روش برای همه بیماران قابل اجرا است و به عنوان کلی ترین و بهترین روش برای رفع مشکلات دندان معرفی شده است.

انواع ارتودنسی ثابت دندان

ارتودنسی ثابت انواع مختلفی دارد که براساس ظاهر قطعات و روش درمانی به انواع زیر دسته بندی می شوند:

ارتودنسی ثابت با بریس فلزی

این نوع ارتودنسی کلی ترین و اصلی ترین نوع ارتودنسی دندان است و شامل دو جزء اصلی براکت و سیم ارتودنسی می شود. براکت ها قطعات مربعی کوچکی از جنس استیل ضد زنگ هستند که روی دندان ها چسبانده شده و به کمک سیم های قابل انعطافی که از میان آنها عبور می کند و آنها را به یکدیگر متصل می کند، باعث می شود دندان ها در جهت مناسب خود حرکت کنند. در این روش نیاز است تا با مراجعه به پزشک، چندوقت یکبار میزان فشار را تغییر داده تا درمان شما به درستی پایان یابد.

ارتودنسی ثابت با بریس سرامیکی

بریس‌های سرامیکی جایگزینی برای بریس ‌های فلزی هستند که در آن از براکت ‌های شفاف و همرنگ دندان استفاده می ‌شود. مزیت این براکت ‌ها این است که کمتر در دهان قابل توجه می باشند. سیم های قابل استفاده در این نوع ارتودنسی نیز می تواند بی رنگ باشند. یکی از معایب ارتودنسی سرامیکی این است که این براکت ها در صورت استفاده مکرر از مواد خوراکی رنگی و همچنین کشیدن سیگار تغییر رنگ می دهند.

ارتودنسی ثابت با بریس دیمون

درواقع ارتودنسی دیمون همان ارتودنسی ثابت با بریس فلزی بوده است، با این تفاوت که این نوع بریس ها خود تنظیم بوده اند. یعنی سیم های ارتودنسی بدون استفاده از کش های نگهدارنده لاستیکی (لیگاتور ها) بهتر و راحت تر حرکت می کنند. این مکانیزم باعث درمان سریع تر دندان ها با استفاده از این ارتودنسی می شود.

ارتودنسی ثابت با بریس پشت دندانی

در سال های اخیر نوع جدیدی از ارتودنسی به وجود آمد که بسیار مورد توجه قرار گرفت زیرا دیگر توسط افراد قابل مشاهده نبود و این برای بسیاری از بیمارانی که تحت این درمان قرار می گیرند اهمیت زیادی دارد. در این روش که به ارتودنسی پشت دندانی و یا لینگوال معروف اس، به سطح داخلی دندان متصل می شود و به هیچ وجه قابل مشاهده نیست.

منبع: https://www.bestdentists.ir/

جعبه فیوز داخل اتاق خودرو

 

جعبه فیوز همانطور که از نامش پیداست، جعبه ای است که تمامی فیوزها و کلیدهای الکتریکی در آن نصب شده است و از آن تغذیه می شوند. در خودرو معمولاً یک جعبه فیوز اولیه (شامل موتور ولتاژ بالا و فیوزها است) و یک جعبه فیوز ثانویه که حاوی فیوزها و رله های لوازم جانبی است وجود دارد. اکثر وسایل نقلیه نیز دارای یک جعبه فیوز داخل اتاق هستند که معمولاً در سمت راننده قرار می گیرد و وظیفه کنترل بخش های داخلی اتاق را بر عهده دارد.

فیوزهای مورد استفاده در خودرو با رنگ ‌ها و ظرفیت‌ های مختلفی ساخته و در داخل جعبه‌ فیوز تعبیه می ‌شوند. روی هر یک از این فیوزها عددی نوشته شده است که نشان دهنده ظرفیت فیوز است و اگر جریان وارد شده به فیوز بیشتر از عدد نوشته شده روی آن باشد، فیوز عمل می کند و مسیر جریان مدار قطع می شود.

تعویض جعبه فیوز داخل اتاق خودرو

بیشتر پنل های فیوز طوری ساخته شده اند تا دوام زیادی داشته باشند، اما گاهی اوقات می توانند با مشکلاتی روبرو شده و در کارکرد خودرو مشکلی ایجاد کنند. معمولاً مشکل دار بودن یک جعبه فیوز با یک سری علائم نمایان می شود که می تواند درباره مشکلات احتمالی به راننده خودرو هشدار دهد.

علائم نشان دهنده رسیدن زمان تعویض جعبه فیوز

اگر هر کدام از علائم زیر را در ماشین خود احساس کردید، برای بررسی دقیق لازم است تا به یک مکانیک خوب مراجعه کرده و  در صورت لزوم خود را آماده تعویض و خرید جعبه فیوز داخل اتاق خودرو کنید. این علائم شامل موارد زیر می شود:

پریدن فیوز

یكی از علائم خرابی جعبه فیوز پریدن مکرر فیوزها است. اگر جعبه فیوز هر نوع مشکلی در ارتباط با سیم کشی داشته باشد، ممکن است باعث پریدن مکرر فیوزها و درنهایت سوختن آنها شود. در خودرو ممکن است یک یا چند فیوز خاص بدون هیچ دلیل مشخصی بپرند که در چنین شرایطی ممکن است جعبه فیوز جدا شده و کاملا حذف شود.

شل شدن فیوز

یکی دیگر از علائم بروز مشکل در جعبه فیوز داخل اتاق، شل شدن یا افتادن فیوز یا فیوزها است. یک ترمینال آسیب دیده با یک فیوز سست ممکن است باعث ایجاد مشکلات الکتریکی از جمله افت ناگهانی و یا متناوب برق در برخی لوازم جانبی خودرو یا چراغ  ها شود.

سوختن فیوزها

یکی دیگر از علائم جدی و مهم بروز مشکل در جعبه فیوز، سوختن فیوزها یا پایانه هاست. اگر ترمینال ها یا فیوزها به هر دلیلی دمای زیادی داشته باشند، ممکن است آتش گرفته و یا حتی بسوزند. در چنین شرایطی نیاز به تعویض پنل و جعبه فیوز داخل اتاق ماشین دارید.

اگر ماشین شما یکی از محصولات هیوندای و کیا است برای خرید قطعات هیوندای خود مانند جعبه فیوز داخل اتاق ماشین میتوانید از طریق نمایندگی ها اقدام نمایید تا جعبه فیوز اصلی و اورجینال و مخصوص ماشین خودتان خریداری کنید.

ارتودنسی دندان: پرداخت هزینه ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان رشته و شاخه ای از دندان پزشکی است که متخصصان آن به درمان ناهنجاری ها، عدم تراز و ناهماهنگی های فک و دندان ها می پردازند و آن ها را در جایگاه مناسب خود قرار می ‌دهند. امروزه مردم بسیار بیشتر از قبل به صاف و مرتب بودن دندان های خود اهمیت می دهند و در صدد درمان خود برآمده اند. اما در عین حال قیمت انجام ارتودنسی یکی از عواملی است که باعث شده است تا بسیاری از افراد از انجام درمان خود منصرف شوند.

برخلاف اینکه متوسط هزینه ارتودنسی زیاد است اما مزایای آن ارزشش را دارد و درمانی است که یک بار و برای همیشه انجام می شود و زیبایی را به لبخند شما هدیه می دهد.

چه عواملی در هزینه ارتودنسی تاثیرگذار است؟

هزینه درمان ارتودنسی به عوامل زیادی بستگی دارد که در ادامه به آنان اشاره می کنیم:

·         سن بیمار: هرچه سن کمتر باشد، هزینه درمان نیز کمتر خواهد بود.

·         نوع و شدت ناهنجاری: اصولا افرادی که فکشان جلو یا عقب است باید هزینه بیشتری برای درمان پرداخت کنند.

·         طول درمان: هرچه مدت استفاده از ارتودنسی بیشتر باشد، هزینه پرداختی بیشتر می شود.

·         نوع درمان انتخابی توسط ارتودنتیست: گران ترین روش درمان ارتودنسی مربوط به ارتودنسی لینگوال است که به پشت دندان ها چسبانده می شود و ارزان ترین درمان نیز روش ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف است.

·         نوع دستگاه ها و تجهیزات استفاده شده در درمان: استفاده از تجهیزات وارداتی به نسبت همکاری با لابراتوارهای داخلی جهت ساخت ارتودنسی، هزینه تمام شده برای بیماران را افزایش می دهد.

·         مهارت و تجربه متخصص ارتودنسی: متخصص ارتودنسی با سابقه و تجربه بیشتر به نسبت ارتودنتیست کم سابقه تر، هزینه بیشتری دریافت می کند.

·         موقعیت مکانی کلینیک دندانپزشکی: قرار گرفتن مطب دندانپزشکی در مناطق مرفه شهر به دلیل داشتن اجاره بالاتر باعث می شود هزینه پرداختی نیز بیشتر شود.

پرداخت قسطی هزینه درمان ارتودنسی دندان

گرچه هزینه انواع درمان های ارتودنسی بالاست، اما اکثر کلینیک ها این امکان را برای بیماران فراهم کرده اند که هزینه درمان خود را به صورت اقساطی پرداخت کنند. به این صورت که مبلغی را در شروع پرداخت کرده و قبل از پایان درمان کل هزینه را تسویه کرده باشند.

پرداخت هزینه ارتودنسی از طریق بیمه

اکثر بیمه ها درمان ارتودنسی را یک روش زیبایی می دانند و همچنین به دلیل تعرفه بالای ارتودنسی، پرداخت این درمان را تقبل نمی کنند، اما این یک پاسخ کلی برای تمامی بیمه ها نیست و برای مطمئن شدن از بیمه شدن یا نشدن توسط بیمه لازم است تا قبل از شروع درمان از شرکت بیمه خود پرس و جو کنید. اگر امکان قرار گرفتن تحت پوشش بیمه خود را نداشتید می توانید گزینه پرداخت قسطی درمان را انتخاب کنید.

هزینه ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف چقدر است؟

ارتودنسی شفاف یا اینویزیلاین که با نام ارتودنسی ژله ای نیز شناخته می شود روشی برای ردیف کردن دندان ها است که نیازی به براکت و سیم ارتودنسی ندارد و از یک سری پلاک ها و ردیف کننده های شفاف برای مرتب کردن دندان ها استفاده می شود. این پلاک ها به طور اختصلصی و توسط عکسبرداری سه بعدی برای هر فرد ساخته می شوند.

هزینه ارتودنسی با الاینرهای شفاف چقدر است؟

به طور کلی باید گفت که ارتودنسی دندان جزو خدمات گران دندانپزشکی به  حساب می آید اما نمی توان قیمت دقیقی برای آن مشخص کرد زیرا به عوامل مختلفی مانند سن بیمار، نوع و شدت ناهنجاری و نوع و طول درمان بستگی دارد. به طور میانگین هزینه ارتودنسی دندان در سال 1401 از 5 میلیون تا 50 میلیون است.

لازم به ذکر است که چون ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف برای حل مشکلات جزئی تا متوسط دندانی به کار می رود، این روش درمان یکی از ارزان ترین روش های ارتودنسی دندان است. هزینه ارتودنسی شفاف در سال ۱۴۰۱ از ۱۰ میلیون تومان به بالا است؛ یعنی هزینه ارتودنسی فک بالا یا پایین با الاینرهای شفاف ۱۰ میلیون است اما قیمت ارتودنسی شفاف برای هر دو فک ۲۰ میلیون تومان است.

روش انجام ارتودنسی شفاف چگونه است؟

شما در طول درمان خود پلاک های مختلفی دریافت می کنید و هر کدام از این پلاک ‌ها را برای مدت دو هفته داخل دهان خود قرار می دهید و تنها هنگام غذا خوردن، نوشیدن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در میاورید. در نتیجه در هر جلسه مراجعه به پزشک تعدادی ردیف کننده به شما تحویل داده می‌ شود. جایگزین کردن هر ردیف کننده با پلاک بعدی، دندان ‌های شما را کم کم و هفته به هفته به آرامی حرکت می‌ دهد تا به موقعیت نهایی برنامه‌ ریزی شده توسط ارتودنتیست برسند.

دلیل پائین بودن هزینه ارتودنسی نامرئی به نسبت سایر روش ها

پائین بودن هزینه ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف به دلایل زیر است:

به دلیل اینکه در این روش درمانی، ناهنجاری های جزئی تا متوسط قابلیت اصلاح دارند، طول درمان ارتودنسی با ارتودنسی ژله ای شفاف کوتاه تر از سایر روش های درمان ارتودنسی است و منطقی است که هرچه طول درمان کوتاه تر باشد،هزینه درمان هم کمتر باشد. در بعضی موارد به دلیل جزئی بودن مشکل فک یا دندان بیمار، درمان فرد 4 ماه طول می کشد که به نسبت ارتودنسی دندان ثابت که گاهی تا 3 سال هم طول می کشد بسیار کمتر است.

ارتودنسی شفاف نیاز به مراجعات کمتری به کلینیک ارتودنسی دارد و اینکه 2 الی 3 ماه یک بار به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کافی است. در نتیجه هزینه ویزیت کمتری بابت مراجعات خود پرداخت خواهید کرد. این در حالی است که در ارتودنسی ثابت نیاز است هر 2 تا 4 هفته به کلینیک ارتودنسی خود مراجعه کنید.

انواع روش های مختلف ارتودنسی دندان

 

زیبایی یکی از نعمت های خدادادی است که لازم است به هر شکلی حفظ و نگهداری شود. دندان ها نیز قسمتی از بدن هستند که علاوه بر سالم بودن، زیبایی آنها اهمیت به سزایی در ظاهر شخص و حتی نحوه گفت و گو و ارتباط برقرار کردن با دیگران دارد. لبخندی که با دندان های ردیف و سفید زده شود، به طور مسلم از دندان هایی نامنظم زیباتر و جذاب تر خواهد بود و مخاطب را بیشتر به خود جذب می کند.

علاوه بر زیبایی، دندان های نامنظم، می تواند باعث خراب شدن زودتر دندان ها (به علت گیر کردن غذا)  و ایجاد مشکلاتی در دستگاه گوارش و سایر دستگاه های بدن شود.

ارتودنسی چیست؟

کلمه ارتودنسی به معنی ردیف کردن دندان هاست هدف از این کار، مرتب کردن دندان های فک بالا یا فک پایین و یا هر دو فک می باشد .اگر درمان ارتودنسی در سن مناسب انجام گردد، علاوه بر تغییرات دندانی قادر به تغییرات موقعیت استخوان ها و هماهنگ نمودن اجزا صورت نیز می باشد.

محدودیت های درمان ارتودنسی

در واقع بزرگ ترین نقطه ضعف درمان های ارتودنسی بازه درمانی طولانی و نیز مراقبت های طولانی مدت است. البته در صورت استفاده از ارتودنسی نامرئی طول درمان به طرز چشمگیری کاهش پیدا می کند و نیاز به مراقبت های خاصی اعم از رژیم غذایی و … ندارید.

لمینت دندان

لمینت دندان علاوه بر اصلاح نامنظمی های جزئی دندانی باعث تغییر رنگ و درخشان تر شدن دندان ها نیز می شود. طول درمان لمینت دندان در مقایسه با ارتودنسی بسیار کوتاه تر است. کل فرآیند درمان لمینت حداکثر دو هفته است در حالی که طول درمان ارتودنسی دندان حداقل ۳ ماه است.

ونیرهای لمینت در گذر زمان دچار تغییر رنگ نمی شوند و در برابر لکه ها مقاوم هستند. هزینه لمینت دندان از هزینه ارتودنسی کمتر است.

عوامل موثر بر قیمت ارتودنسی نامرئی

·         نوع روش درمانی؛

·         نوع و شدت ناهنجاری؛

·         طول درمان ارتودنسی؛

·         سن بیمار؛

·         میزان همکاری بیمار با متخصص ارتودنسی؛

·         هزینه های جانبی مانند هزینه عکس دندان، هزینه کشیدن دندان (در صورت لزوم) و ...

هزینه انواع خدمات دندانپزشکی

 

قیمت دندانپزشکی با توجه به دولتی یا خصوصی بودن مراکز خدمات درمانی، تجربه و شهرت دندانپزشک یا مکان مطب، تجهیزات آن و موادی که دندانپزشک استفاده می‌کند، شرایط بیمار مانند اورژانسی بودن یا وخامت آن، مقداری متفاوت است. خدمات دندانپزشکی شاید از پرهزینه‌ترین و گران‌ترین خدماتی است که فرد در سراسر زندگی با آن درگیر است. از اهمیت سلامت دندان، درد وحشتناک آن، اقدام برای درمان دندان درد و نحوه ی انتخاب دندان پزشک مناسب که بگذریم، یکی از مهمترین مسائل برای هر فردی هزینه دندانپزشکی است.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلند دندان یکی از جدیدترین روش ها برای جایگزینی دندان های خراب شده و از دست رفته است. از دست رفتن دندان ها ممکن است در اثر افزایش سن، آسیب یا بیماری اتفاق بیفتد که عوارضی مثل تحلیل رفتن استخوان فک، اختلال در تکلم، اختلال در جویدن و ... در پی دارد، همچنین از بین رفتن زیبایی صورت هم از دیگر عوارض این مشکل است که بر روحیه و اعتماد به نفس افراد تاثیر منفی می گذارد؛ در چنین شرایطی انجام ایمپلنت دندان بهترین راه حل برای بهبود کیفیت زندگی و اصلاح طرح لبخند است.

امکان دارد در ابتدا با دیدن هزینه ایمپلنت دندان شوکه شوید اما اگر به این روش کاشت دندان به چشم یک سرمایه گذاری مادام العمر نگاه کنید؛ متوجه خواهید شد که این روش کاشت دندانی بیشتر از هزینه ای که پرداخت می کنید قابل استفاده است.

لمینت دندان چیست؟

لمینیت دندان موادی بسیار نازک با طول عمر بالا بوده که با کمک مواد رنگ دندان ساخته شده و با پوشاندن سطح بیرونی دندان و داشتن حداقل عوارض باعث بهبود ظاهر آن میشود. همانطور که در انواع فیلم مراحل نصب لامینت دندان دیده اید دندانپزشکان از این پوسته های نازک سرامیکی یا کامپوزیتی برای اصلاح طرح لبخند و تغییر رنگ دندان ها (سفید و براق کردن دندان و یا آلترا بلیچ) و تغییر شکل، اندازه و طول دندان استفاده میکنند.

در واقع یکی از فاکتورهای بسیار مهم در انتخاب نوع روکش دندان قیمت آن است. بهتر است بدانید هزینه لمینت دندان در مقایسه با کامپوزیت بیشتر است و البته این گرانی بی دلیل نیست که در ادامه به دلایل گران بودن هزینه لمینت دندان خواهیم پرداخت.

انواع لمینت دندان

انواع لمینت دندان شامل لمینت سرامیکی، کامپوزیتی، فوری و ... است. هزینه لمینت دندان به نسبت کامپوزیت بیشتر است اما در مقابل ماندگاری و مقاومت بالایی دارد.

در واقع کامپوزیت دندان نوعی لمینت است (لمینت کامپوزیتی) که به نسبت لمینت سرامیکی قیمت کمتری دارد.

روکش لمینت لمینت فوری، لمینت های آماده هستند؛ بنابراین طبیعی است که قیمت ارزان تری هم داشته باشند.

در واقع بهترین نوع لمینت دندان لمینت سرامیکی است که از استحکام فوق العاده ای برخوردار است و زیبایی طبیعی و منحصر به فردی به دندان ها می دهد. همان طور که بارها گفتیم طول عمر و ماندگاری این روش به نسبت کامپوزیت بسیار بیشتر است؛ البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که هزینه آن نیز در مقابل کامپوزیت بیشتر است و همین عامل باعث شده که افراد بیشتر کامپوزیت را انتخاب کنند.

ارتودنسی دندان چیست: مزایا و معایب آن را بشناسیم

افراد زیادی با مشکل نامنظمی دندان های خود رو به رو هستند و امروزه تمایل به درمان این مشکلات و نامنظمی های دندان بیشتر در افراد به چشم می خورد. ما در این مقاله سعی داریم که درباره روش درمان ارتودنسی دندان توضیحاتی در در اختیارتان قرار دهیم.

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی دندان یکی از شاخه های تخصصی در دندانپزشکی است که در آن متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست به درمان نامرتبی و ناهنجاری های دندان ها و فک های افراد مراجعه کننده می پردازد. در کا می توان گفت یکی از روش های صاف و مرتب کردن دندان ها و زیبایی کردن لبخند افراد، ارتودنسی دندان است.

چه مشکلاتی با ارتودنسی دندان قابل درمان هستند؟

افراد در صورت داشتن شرایط زیر می توانند از ارتودنسی دندان استفاده کنند:

·         داشتن دندان های کج

·         دچار بودن به شلوغی و ازدحام دندان ها

·         وجود داشتن فاصله دندانی

·         کوتاه یا بلند بودن دندان ها

·         افرادی که مشکل جلوزدگی یا عقب رفتگی فک دارند.

مزایای ارتودنسی دندان چیست؟

تا به این جای مطلب گفتیم که ارتودنسی دندان باعث برطرف شدن یک سری مشکلات در فک و دندان های فرد و درنتیجه اصلاح طرح لبخند می شود. اما این مزیت تنها فایده ارتودنسی دندان نیست و این روش درمانی فواید بیشتری شامل موارد زیر برای فرد فراهم می کند:

·         افزایش اعتماد به نفس در افراد

·         درمان انواع مال اکلوژن ها

·         بهبود گفتار با منظم کردن دندان ها و فک ها

·         وسعت بخشیدن به کام دهان

·         جلوگیری از پوسیدگی دندان و انواع بیماری های لثه

·         بهبود قدرت جویدن و کاهش بیماری های گوارشی

عوارض ارتودنسی دندان شامل چه مواردی می شوند؟

ارتودنسی دندان هم مانند هر درمان دیگری، در کنار مزیت های زیادی که برای فرد به ارمغان می آورد، شامل یک سری جوانب منفی نیز می شود کخ به عنوان عوارض شناخته می شوند، مانند:

·         درد خفیف و جزئی بعد از گذاشتن بریس های ارتودنسی به دلیل عادت نداشتن دندان ها به فشار وارد شده توسط بریس ها

·         زخم شدن بافت نرم دهان و دندان به دلیل تماس با بریس های ارتودنسی

·         ایجاد شدن لکه روی دندان یکی از عوارض موقتی ارتودنسی دندان به حساب می آید.

·         خطر عفونت لثه نیز وجود دارد، در حالی که بسیار نادر است.

·         این روش درمان ممکن است باعث تحلیل رفتن لثه نیز بشود.

·         کوتاه شدن ریشه دندان در اثر این درمان نادر است ولی امکان رخ دادن آن وجود دارد.

·         عدم رعایت کامل بهداشت دهان و دندان در هنگام استفاده از ارتودنسی دندان به این علت که با وجود براکت ها و سیم های ارتودنسی نمی توان همه قسمت های دندان را به طور کامل مسواک زد و نخ دندان کشید.

ارتودنسی شفاف یا اینویزیلاین مناسب برطرف کردن چه مشکلاتی است؟

همانطور که روز به روز در جوامع امروزی تمایل مردم به داشتن دندان های مرتب و همینطور لبخندی زیبا بیشتر شده است، مردم به دنبال راهی هستند که این ارتودنسی استفاده در دهان فرد قابل مشاهده نباشد. متخصصان ارتودنسی در این شرایط ارتودنسی نامرئی را به مراجعان پیشنهاد می دهند، زیرا این ارتودنسی همانطور که از نامش پیداست توسط افراد قابل مشاهده نیست.

انواع روش های ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی انواع مختلفی شامل ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی پشت دندانی و ارتودنسی با الاینرهای شفاف دارد. ارتودنسی سرامیکی همان ارتودنسی ثابت فلزی است با این تفوات که رنگ براکت ها و سیم های ارتودنسی به رنگ دندان بیمار و از جنس سرامیک هستند. ارتودنسی پشت دندانی یا لینگوال نوعی از ارتودنسی نامرئی است که سیم های ارتودنسی در پشت دندان ها و در داخل آنها قرار می گیرند.

جالب است بدانید که وقتی صحبت از ارتودنسی نامرئی می شود، عموم مردم ارتودنسی با الاینرهای شفاف را مدنظر دارند.

ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف چیست؟

الاینر یعنی ترازکننده و وقتی می گوییم الاینر شفاف یعنی ترازکننده های شفافی که قابل مشاهده نیستد. ارتودنسی با الاینرهای شفاف یا همان ارتودنسی اینویزیلاین یکی از جدید ترین روش های ارتودنسی دندان برای مرتب کردن دندان ها است که متحرک بوده و به صورت منحصربه فرد برای هر فرد ساخته می شود. این ارتودنسی توانسته در مدت زمان کمی طرفداران زیادی پیدا کند.

ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف مناسب چه کسانی با چه مشکلاتی است؟

استفاده از این ارتودنسی برای افراد بالای 18 سال امکان پذیر است و کودکان گزینه مناسبی برای ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف نیستند. نکته مهمی که درباره ارتودنسی شفاف باید گفت این است که این روش برای درمان ناهنجاری های جزئی تا متوسط کاربرد دارد. معمولا 30 درصد از افرادی که دچار مشکلات و ناهنجاری های مربوط به دندان هستند، نیاز به درمان های پیچیده دارند و بقیه آنها مشکلات جزئی تری دارند که با روش های ساده تر و کم هزینه تری قابل درمان هستند.

افرادی که تمایلی به سیم کشی دندان ها و همچنین کسانی که در ارتباط زیادی با مردم هستند و نمی خواهند ارتودنسی خود توسط افراد مختلف دیده شود، می توانند از این روش ارتودنسی نامرئی برای درمان خود استفاده کنند.

ناهنجاری های جزئی شامل موارد زیر است:

·         وجود فاصله بین دندانها

·         ازدحام و شلوغی دندان ها

·         کجی جزئی دندان های فرد

·         کوتاهی یا بلندی دندانها

·         اوربایت: هنگامی اتفاق میفتد که دندان های فک بالا بیش از حد جلو باشند.

·         آندربایت: زمانی است که دندان های فک پائین فرد خیلی جلوتر از دندان های فک بالا باشند.

·         کراس بایت: هنگام جویدن غذا، دندان های بالا و پایین به درستی به روی هم قرار نمی گیرند.

·         اوپن بایت: وجود داشتن فاصله بین دندان های فک بالا و پائین را در هنگام بسته بودن دهان می گویند.

صفحه قبل 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 صفحه بعد